Liefs Lies

Je baby uit stuitligging
op natuurlijke wijze...

Moxatherapie

Je baby ligt in een stuit. Naast alle emoties die door je heen gaan in deze spannende periode zijn er nu vooral ook veel vragen. LiefsLies staat voor je klaar. Natuurlijk sta je nu onder behandeling van een verloskundige of wellicht al een gynaecoloog, maar daarnaast kan je gelukkig zelf ook heel veel doen om je baby uit zichzelf te laten draaien.

Moxatherapie is een eeuwenoude behandeling uit de Traditionele Chinese Geneeskunde.
Moxa, oftewel bijvoetskruid, is het hoofdbestanddeel van een moxastick, wat nog het meeste lijkt op een soort sigaar. Met deze moxastick wordt er op een aangename, ontspannende wijze warmte ingestraald vlak naast je kleine teen. Hier bevind zich een acupunctuurpunt dat in contact staat met je bekken. Door de warmte en energie die er daar vrijkomt gaat je baby ook bewegen en draaien.

Moxatherapie is een bewezen werkzame therapie en kan ingezet worden tussen de 33e en de 36e week van de zwangerschap, mits je kindje nog niet is ingedaald en voldoende ruimte heeft om te draaien. Maar liefst in 75% van de gevallen draait de baby nog voor de 36e week. Omdat je na de sessie bij LiefsLies nog twee weken thuis verder gaat met deze therapie, vragen we je om samen met je partner of een andere vertrouwenspersoon te komen.

Tijdens de moxatherapie kun je het volgende verwachten:

  • Tijdens de moxatherapie maken we ruimte om je te ontspannen, je veilig en in contact met je baby te voelen
  • De therapie is pijnloos. We raken je niet aan, alles gebeurt op een veilige en zachte manier
  • We leren jou en je partner hoe je zelf thuis de behandeling kunt uitvoeren zodat de kansen op een spontane draai nog meer vergroot worden. Je krijgt hiervoor ook voor twee weken moxasticks mee naar huis
  • Er is tijd en aandacht voor al je vragen, zorgen en andere emoties

Omdat ontspanning de kans op een spontane draai vergroot, komen we voor een moxasessie indien je dit wenst ook graag naar je toe.

Origineel en leuk

LiefsLies cadeaubonnen en paketten

LiefsLies verkoopt cadeaubonnen en verzorgt ook cadeaupaketten.
Leuk als (kraam)cadeautje!